mandag 27. august 2012

Maissuppe med kylling, brokkoli og epleMed saftig kyllingfilet til overs fra gårsdagens gode søndagsmiddag, var utgangspunktet for dagens middag ganske åpenbart. Det er en stund siden vi har hatt maissuppe, og jeg tenkte det kunne funke bra å kombinere de to. Eple kom til som en fiks & fruktig idé - brokkoli rett og slett fordi det er sunt og godt.

Hvis du bruker rå kyllingfilet, tilsetter du den direkte i suppa og lar den trekke til den er gjennomkokt.


Du trenger følgende til 2-3 personer:

1 liten løk
Olje til steking
1 stor boks mais (eller to små)
5 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
Ca 300 gr kyllingfilet
1/2 brokkoli
5 dl helmelk
3 ss maisenna (ikke for rause skjeer)
Salt
Pepper
1 grønt eple (Granny Smith)
Frisk persille
Extra virgin olivenolje

Løken hakkes, og stekes i litt olje i en romslig kasserolle på middels varme til den blir blank. Rør av og til. Tilsett mais, vann og kyllingbuljong, og la det koke opp. La det småkoke noen minutter på moderat varme, rør av og til.

Imens kuttes kyllingfilet i strimler, og brokkoli i små buketter.

Rør ut maisenna i den kalde melken, tilsett i suppa og kok opp. Trekk kasserollen til side, og bruk stavmikser og mos suppa til ønsket konsistens.

Tilsett kyllingfilet og brokkoli, og kok opp. La det småkoke 4-5 minutter. Hvis du bruker rå kyllingfilet må du se til at den blir gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.

Fjern kjernen på eplet, og kutt det i små terninger. Tilsett og la det småkoke med det siste minuttet. Blir suppa for tykk, sper du med litt melk til passe konsistens.

Server suppa med et dryss hakket persille, og en dæsj extra virgin olivenolje. Ha gjerne godt brød til. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar