tirsdag 28. august 2012

Fløyelsmyk Salma-laks med asiatisk couscous-salatVed å ovnsbake laks kun noen få minutter, slik at den blir halvveis stekt, får den en fantastisk fløyelsmyk konsistens som regelrett smelter i munnen...

Vi ønsket å få middagen raskt på bordet i dag, så laksen fikk følge av en couscous-salat med asiatisk vri. Av alle ingrediensene i denne salaten er det kun couscousen som trenger koking, og den er kokt i løpet av få minutter.

Summa summarum så har du her en veldig rask, men også veldig smakfull middag!


Du trenger følgende til 2-3 personer:

Ca 400 gr filet av Salma-laks
Extra virgin olivenolje
Hvitløkspepper
Salt

2 dl ukokt couscous
1/2 brokkoli
3 reddiker
1 vårløk
4-5 ss extra virgin olivenolje
2-3 ss sesamolje
1/2 lime
Salt
En neve frisk koriander

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Kok couscousen etter anvisningen på pakken - men dropp smør hvis det skal tilsettes.

Del Salma-laksen i passe porsjonsstykker, og legg dem i en ildfast form. Sprinkle over extra virgin olivenolje, og dryss over litt hvitløkspepper og salt. Stekes i ovnen i ca 6-8 minutter (Salma-fileten jeg hadde var ca 2 cm tykk, og jeg stekte den i 6 minutter, så stek den litt lenger dersom du har en tykkere filet).

Kutt brokkolien i små buketter og biter, reddikene i tynne skiver, og vårløken i tynne ringer, og ha alt sammen i en salatbolle. Hell over den nykokte couscousen, og tilsett extra virgin olivenolje, sesamolje og saft av lime. Dryss over litt salt og grovhakket frisk koriander. Bland godt sammen.

Anrett couscous-salaten på tallerken, og legg Salma-laks oppå. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar