torsdag 30. august 2012

Eplemarinert torsk med mango- og eplesalsaJeg liker å få avsetning på råvarene vi har i hus, og lar meg gladelig inspirere. Torsdag er fiskedag, vi hadde mye epler i hus, og en fullmoden mango...

Så da måtte det jo bli en kombo med fisk, epler og mango da!


Du trenger følgende til to personer:

1 dl eplejuice
1/2 dl extra virgin olivenolje
400 gr torskefilet
Salt
Pepper

1 mango
1 grønt eple (Granny Smith)
1/2 lime
1 vårløk
1/4 chili
Litt frisk koriander
En håndfull pistasjnøtter

Bland eplejuice og olivenolje i en bolle. Del torskefileten i passe porsjonsstykker, og legg dem i marinaden slik at alle stykkene dekkes. La det godgjøre seg i minst 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.


Skrelling av mango: Skjær mangoen langs flatsidene på steinen (den er ca 2 cm tykk), kutt rutemønster i fruktkjøttet uten å skjære gjennom skinnet, og "vreng" kjøttet ut slik at du enkelt kan skjære ut terninger. Få også med fruktkjøttet som sitter rundt steinen.

Ha mangoterningene i en bolle. Fjern kjernen på eplet, kutt det i små terninger, og ha sammen med mangoen. Skvis over saften av lime, og bland sammen. Kutt vårløk i tynne ringer, finhakk chili og koriander, og tilsett. Bland sammen.

Legg torskefiletene og marinaden i en ildfast form, og dryss over passe med salt og pepper. Stek nest nederst i ovnen i 12-15 minutter, til fisken så vidt er gjennomstekt.

Imens grovhakkes pistasjnøttene, og ristes i tørr stekepanne på høy varme til de er fint brunet, det tar ikke lang tid. Rist på stekepannen og rør jevnlig så de ikke blir svidd.

De ristede pistasjnøttene blandes inn i mango- og eplesalsaen rett før servering. Eventuelt kan de drysses over retten til slutt.

Server torsken med mango- og eplesalsaen, og gjerne med bulgur eller couscous til. Hell litt av marinaden over som saus. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar