lørdag 4. august 2012

Bulgursalat med balsamico, tomater og pinjekjernerHvis du ønsker å lage raskt og smakfullt tilbehør til middag, så er bulgursalat tingen. Eller couscoussalat. Jeg har alltid bulgur og couscous i hus, begge deler trenger bare få minutters koking. Da kan en god og mettende salat mekkes i en fei - genialt på hektiske (eller late) dager.

I dag har vi hatt sommervær for tredje dag på rad, og slike tilstander har vi ikke akkurat vært bortskjemt med denne sommeren... Vi var forberedt på regn hele dagen, og skulle lage pizza, men endret middagsplanene da sola kom og ble værende. På slike dager må det jo grilles!

Vi hadde indrefilet i hus, men passende tilbehør var det så som så med, og ingen av oss gadd å dra på butikken for andre gang i dag. Det var da bulguren kom til "unnsetning", sammen med deilige egendyrkede tomater fra drivhuset. En dæsj god balsamico, en god dæsj extra virgin olivenolje, mais, ristede pinjekjerner, et dryss frisk timian fra hagen... Og vips!

Salaten vil passe godt til det meste av rødt kjøtt, særlig siden balsamicoen gir den en "mørk" og fyldig smak. Og mer tilbehør trenger man strengt tatt ikke med en slik salat.Til to-tre personer trenger du følgende:

2 dl ukokt bulgur
3 store gode tomater
Fingersalt/gourmetsalt
(Pepper)
5 ss extra virgin olivenolje
3 ss god balsamico
3 ss pinjekjerner
Litt frisk timian

Kok bulguren etter anvisning på pakken.

Imens kuttes tomatene i terninger, som has i en salatbolle. Dryss over litt fingersalt og eventuelt litt pepper.

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne på god varme til de blir fint gyldne, rist på stekepannen eller rør i pinjekjernene så de ikke blir svidd.

Når bulguren er kokt, has den over tomatene. Hell over balsamico og extra virgin olivenolje, og bland godt sammen.

Dryss over pinjekjernene og litt frisk timian.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar