mandag 6. august 2012

Snaddergodt & sunt strø til desserter og iskremI dag lagde jeg et skikkelig snaddergodt strø som passer på desserter, kaker og iskrem, og som attpåtil er sunt. Frø og kjerner fra eksempelvis solsikke og gresskar får en egen og helt herlig nøtteaktig smak når de ristes på god varme til de blir godt gyldne.

Bruk det gjerne som topping på panna cotta, eplekake, fruktsalat eller vaniljeiskrem, for å nevne noe. Eller som prikken over i'en på muslien. Hvis du har blandingen på fine glass kan det også være en fin og litt annerledes vertinnegave.

Og kanske det beste av alt? Du lager dette på 1-2-3.

Jeg lagde også en enda enklere variant uten sukker, til supper og salater, blogginnlegget finner du her. Men det kan selvfølgelig også brukes på desserter om du vil ha det sukkerfritt.


Basisoppskrift - lag større porsjon etter behov:

2 ss solsikkefrø
2 ss gresskarkjerner
1 ss rørsukker (litt raus skje)
En fingerklype salt

Ha solsikkefrø, gresskarkjerner, rørsukker og salt i en tørr stekepanne på relativt sterk varme. Rist jevnlig på stekepannen og rør med sleiv, til sukkeret har smeltet skikkelig og festet seg til frøene.

Ha blandingen over i en skål som tåler varme - når den er avkjølt "bryter" du opp blandingen med en skje (slik at den ikke består av klumper av frø). Hvis ønskelig kan du finhakke blandingen med kniv.

Ha på glass eller boks med tett lokk.

Brukes som strø på desserter, kaker, iskrem eller musli. Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar