fredag 20. juli 2012

Torsk med stekt bacon og sellerirot- og potetpuréI dag var det selleriroten som inspirerte meg - det er en stund siden sist jeg brukte denne herlige aromatiske rotgrønnsaken. Torsk med stekt bacon er allerede en velprøvd innertier her i huset, og jeg tenkte at en sellerirot- og potetpuré ville være passende tilbehør sammen med gulrøtter. Både sellerirot og gulrot har en søtlig smak, som funker veldig bra til torsk.


Sellerirot- og potetpuré:
350-400 gr sellerirot
2 poteter
2 ss smør
Litt melk
Salt
(Pepper)

Torskefilet med stekt bacon:
150 gr bacon
Olje til steking
400 gr torskefilet
Pepper
(Salt)

4 gulrøtter

Skrell sellerirot og poteter, og kutt i terninger. Sellerirot trenger lenger koketid enn poteter for å bli helt mør, så den bør kuttes i mindre terninger. Dampes i kasserolle med litt vann og damprist, til selleriroten og potetene er helt møre.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Kutt bacon i strimler på tvers, og stek på god varme i litt olje i stekepanne til det er fint og godt brunet.


Del torskefileten i passe porsjonsstykker, og legg i en ildfast form. Dryss på pepper, og eventuelt litt salt, men husk at baconet også er veldig salt (jeg dropper å salte selve fiskefiletene, men det er smak og behag). Fordel bacon oppå fisken. Stek i ovnen i 12-15 minutter.

Skrell og kutt gulrøtter i skiver. Når det gjenstår ca fem minutter av steketiden til fisken, stekes gulrøttene i stekepannen (gjerne i baconfettet, så får de ekstra god smak) på god varme til de er litt gyldne utenpå.

Sellerirot- og potetterningene kjøres sammen med smør og melk til passe konsistens, enten med stavmikser for glatt konsistens (puré), eller med stamper for en litt "grovere" konsistens (mos). Smak til med salt og eventuelt pepper, og gi gjerne et raskt oppkok på moderat varme om nødvendig.

Server torskestykkene (med stekt bacon oppå) med sellerirot- og potetpuréen og stekte gulrøtter til. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar