lørdag 14. juli 2012

Currybakt torsk med gulrøtter, sukkererter og cashewnøtter



Det er ikke så ofte toåringen i huset spør flere ganger om å få mer når vi spiser middag, men i dag gjorde hun det. Denne thai-inspirerte fiskeretten var åpenbart like populær hos henne som hos oss voksne, men så har hun jo lært seg å like mat med mye smak i fra hun var en neve stor...

Retten er også kjapp og enkel å lage - pluss i boka!



Du trenger følgende til to personer:

1 boks kokosmelk
3 ts rød karripasta
2 ss oystersaus
1 ss thai fiskesaus
1 ss sesamolje
1/2 ss soyasaus

400 gr torsk
2 gulrøtter
10 sukkererter
1 vårløk
1-2 never cashewnøtter

Forvarm stekeovnen til 200 grader.


Bland sammen kokosmelk, karripasta, oystersaus, fiskesaus, sesamolje og soyasaus i en bolle. Pisk det godt slik at all kokosmelken og karripastaen er oppløst.

Del torskefileten i passe porsjonsstykker, og legg dem i en ildfast form. Kutt gulrøtter i tynne skiver (2-3 mm), og del sukkererter i to. Legg gulrøtter og sukkererter rundt/innimellom fiskestykkene. Hell over currysausen. Kutt vårløken i ringer, og dryss over sammen med cashewnøtter. Spar eventuelt noen cashewnøtter som drysses over ved servering.

Stekes i ovnen i 15-17 minutter, til fisken er akkurat gjennomstekt. Serveres med ris eller nudler.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar