tirsdag 24. juli 2012

Deilig fiskegryte med safran - eller suppe om du vilI denne herlige fiskegryten har jeg brukt gode råvarer som safran, sjalottløk, en skvett hvitvin og creme fraiche. Og fiskefilet som er litt fast i fiskekjøttet.

Jeg serverte den med pasta som ble sprinklet med sitronolje - virkelig godt. Men den deilige sausen måtte jo da selvfølgelig spises med skje til slutt... Neste gang vil jeg lage couscous eller bulgur til (da også tilsatt sitronolje), som vil "suge opp" endel av sausen. Eller rett og slett servere den som suppe!Til to-tre personer trenger du følgende:

2 store sjalottløk (evt 3-4 mindre)
1 hel kinesisk hvitløk
En fingerklype safran
Olje til steking
1/2 dl hvitvin (evt 2 ss hvitvinseddik)
2 ss maisenna
2 dl melk
5 ss creme fraiche
5 dl fiskekraft
Salt
Pepper
400 gr fast fiskefilet
1/2 brokkoli
2 gulrøtter
1 vårløk
(Eventuelt grovhakket frisk persille)


Kutt sjalottløk i tynne ringer (2-3 mm), og hakk hvitløk. Ha sjalottløk, hvitløk og safran i en romslig kasserolle sammen med olje, og stek på middels varme til løken er blank. Tilsett hvitvin og la det nesten koke inn. Rør av og til.

Rør ut maisenna i kald melk, og tilsett i gryten sammen med creme fraiche og fiskekraft. Kok opp og rør til alt er godt blandet. La det småkoke ca 15 minutter, rør av og til. Smak til sausen med salt og pepper.


Mens gryten småkoker, kuttes gulrøttene i staver, brokkolien kuttes i mindre buketter, og vårløken kuttes i ringer. Tilsett i gryten når det gjenstår 5 minutter av koketiden, bland godt sammen, smak en gang til om det eventuelt trengs litt mer salt og pepper.

Fiskefileten skjæres i passe terninger, og tilsettes helt til slutt. Vend forsiktig fisken inn i gryten så den ikke går i stykker, trekk kasserollen til side og la stå noen minutter til fisken er gjennomkokt.

Server fiskegryten med passende tilbehør, gjerne couscous eller bulgur sprinklet med sitronolje, og eventuelt et dryss hakket persille over. Eller server den som suppe med godt brød til.

Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar