Da er en ny suppe testet ut. Jeg har tenkt at svarte bønner ville gjøre seg godt i suppe sammen med tomater og aromatiske krydder. Og joda, dette ble skikkelig godt. Svarte bønner gjør suppen ekstra næringsrik og mettende også.
Og ikke minst; den er rask og lettvint å lage!
Du trenger følgende til tre-fire personer:
1 løk
1,5 kinesisk hvitløk
1/2-1 chili etter smak
Olje til steking
1 boks hermetiske svarte bønner
2 bokser hermetiske tomater
2 terninger kjøttbuljong (eventuelt grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe)
4 dl vann
1 dl melk
2-3 ts spisskummen
3 ts malt ingefær
Salt
Pepper
1/2 dl extra virgin olivenolje
Litt extra virgin olivenolje og god balsamico ved servering
Løk og hvitløk skrelles og hakkes, chili renses for frø og hakkes. Stekes i en romslig kasserolle i litt olje på god varme noen minutter til løken er blank og fint brunet, rør av og til.
Skyll de svarte bønnene i kaldt vann, og tilsett i suppen sammen med hermetiske tomater og kjøttbuljong. Bruk stavmikser til å mose suppen. Spe deretter med vann og melk til passe konsistens, og kok opp.
Tilsett spisskummen og malt ingefær, smak til med salt og pepper, og la suppen småkoke på moderat varme i 5-10 minutter. Tilsett eventuelt litt mer spisskummen, malt ingefær, salt og/eller pepper etter smak.
Skru av varmen og tilsett extra virgin olivenolje, rør om.
Sprinkle over litt extra virgin olivenolje og balsamico ved servering, gjerne med godt brød til. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar