torsdag 12. juli 2012

Lettvinte burgere med ovnsbakte potetbåterJunk food og fast food kan være to vidt forskjellige ting, selv om uttrykkene brukes om hverandre. Junk food er rett oversatt søppelmat, og mye av den maten man kjøper på gatekjøkken og lignende er jo laget av råvarer med ymse kvalitet og tilsetninger. Fast food er først og fremst mat som er rask å lage.

Jeg kan ikke fordra junk food, men digger fast food, vel og merke når den er laget med gode råvarer. Hjemmelaget burger med ovnsbakte potetbåter er skikkelig digg, og enklere enn dette kan det vel knapt gjøres, med ytterst få ingredienser.

Ovnsbakte poteter tar for så vidt litt tid, og passer best i helger og på dager man har tid til slikt, men de baker seg selv i ovnen - og smaker vidunderlig godt i all sin enkelhet! Det funker som rakkern til fredags- eller lørdagskosen. Her har jeg stekt paprika og mais som tilbehør, lettvint og godt det også.


Til to personer trenger du følgende:

4 middels store poteter
Olje
Krydder & salt etter ønske (jeg bruker gjerne hvitløkspepper og paprikapulver)

400 gr karbonadedeig (evt kjøttdeig)
Olje til steking
Salt
Pepper

1 rød paprika
1 liten boks mais
Olje til steking


Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Vask potetene og kutt dem i båter (jeg kutter middels store poteter i fire). Legg potetbåtene på en stekeplate, gjerne med matpapir. Sprinkle over litt olje på potetbåtene, dryss på ønsket krydder. Stekes i ovnen i 45-50 minutter, til de har "poset" seg opp og blitt gyldne, da skal de være godt møre inni.

Kutt paprika i terninger, og sett til side så lenge.

Karbonadedeig (evt kjøttdeig) deles i 4 emner. Ha litt kaldt vann på hendene, og form emnene til baller, som deretter trykkes passe flate slik du vil ha dem. Tykke burgere må naturlig nok steke lenger enn tynne... Stekes i stekepanne med olje på god varme, til de er fint og godt brunet på begge sider, dryss på salt og pepper på begge sider mens de stekes. Senk temperaturen litt, og stek burgerne til de er gjennomstekte, snu gjerne en gang eller to underveis.

Når burgerne er kommet i panna, stekes paprika i en kasserolle med olje på høy varme noen minutter, til den er fint brunet. Rør jevnlig så paprikaen ikke blir svidd. Tilsett mais og la den steke med etpar minutter til.

Server burgerne med ovnsbakte potetbåter, stekt paprika og mais, og gjerne ketchup og sennep til om du vil.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar