Stekt svinefilet til overs etter helgen, etpar grønne epler, en kartong hermetiske kikerter, en rest matfløte, et godt dryss fennikel-pulver...
Det blir suppe med ny vri og gode smaker av slikt.
Du trenger følgende til 2-3 personer:
1/2 stor løk
2 grønne epler (Granny Smith)
1 liten kartong kikerter (ferdig kokte)
Olje til steking
1,5 dl matfløte
5 dl helmelk
Kjøttbuljong til 1 liter væske
2 ss hvitviseddik
3 dl kaldt vann
1 ss maisenna
1-2 ts malt fennikel (smakes til)
Salt
Pepper
200 gr svinefilet
(Extra virgin olivenolje og frisk timian ved servering)
Løk og epler skrelles og kuttes i terninger. Skyll kikertene. Ha løk, epler og kikerter i en romslig kasserolle med olje, og stek på middels varme til løken er blank.
Tilsett matfløte, helmelk, kjøttbuljong og hvitvinseddik. Rør ut maisenna i kaldt vann, og tilsett. Kok opp under omrøring til det tykner.
Bruk stavmikser og jevn suppen. Smak til med fennikelpulver, salt og pepper. Kutt svinefilet i terninger, tilsett, og kok opp suppen på nytt.
Serveres med godt brød til, og gjerne en dæsj fruktig extra virgin olivenolje og et dryss frisk timian. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar