søndag 3. juni 2012

Hvitløkssmør Urtesmør Chilismør


Hvitløkssmør

Smør med hvitløk, urter og/eller chili er et "must" i disse grilltider, men er supert tilbehør til en god middag året rundt, og uken igjennom for den saks skyld. Det smaker vidunderlig på det meste av både kjøtt og fisk, for ikke å snakke om på nystekt brød eller focaccia.

Smaksatt smør er så lettvint å lage selv at det nærmest kan gjøres i søvne... Ingen grunn til å kjøpe det, med andre ord! 

Lag en eller flere smørvarianter, bruk ulike urter, eller lag en miks med for eksempel hvitløk og urter, eller hvitløk og chili.


Hvitløkssmør:
100 gr smør
2-3 hvitløksfedd knust i hvitløkspresse

Urtesmør:
100 gr smør
2 ts finhakkede friske urter (eller 1 ts tørkede), for eksempel persille, basilikum, rosmarin, timian, sitrontimian, gressløk
(1 fedd hvitløk, knust)

Chilismør:
100 gr smør
2-3 ts finhakket chili uten frø
(1 fedd hvitløk, knust)

Fremgangsmåte: 
Ha smøret i en liten skål og la det stå i romtemperatur til det er blitt mykt. Tilsett så ønsket smakstilsetning, og rør det godt inn i smøret.

La det gjerne stå noen timer eller natten over i kjøleskap, så smøret og smakene får godgjort seg. Ta det ut en halvtimes tid før servering, så det får mykne litt.

Eventuelt kan du ha smøret på et stykke aluminiumsfolie, rulle det sammen til en pølse, for deretter å ha det i kjøleskap til det er kaldt og hardt. Da kan det kuttes i passe skiver etter ønske.

Smøret holder noen dager i kjøleskap, men kan også fryses.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar