torsdag 14. juni 2012

Pasta med bacon, kjøtt og parmesan-sausBacon funker veldig godt i pastaretter, og sammen med annet kjøtt. Og til lyse sauser. Blant annet. Bacon funker sammen med veldig mye, det er vel det jeg prøver å si.

Her har du et smakfullt middagstips hvor jeg har stekt bacon, karbonadedeig og gulrøtter, og servert det med en lys og fyldig parmesansaus. Enkelt og godt!Til tre personer trenger du følgende:

50 gr smør
3 ss hvetemel
4,5-5 dl helmelk
Salt
Pepper
25 gr parmesan

Olje til steking
150 gr bacon
400 gr karbonadedeig
2 gulrøtter
Pepper
bladpersille

Valgfri pasta (jeg brukte fullkorn pastaskruer)

Start med sausen. Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle, ha i mel, og visp til melet har løst seg helt opp i smøret. La det småkoke et halvt minutts tid. Spe med melk, først 4,5 dl, la det koke opp til det tykner. Tilsett litt mer melk om sausen er for tykk (husk at parmesan skal tilsettes senere, den vil også tykne sausen). Smak til med salt og pepper, og sett til side så lenge.

Kok opp vann til pasta.


Kutt bacon i strimler på tvers. Stekes på høy varme i stekepanne i litt olje, til den er brunet og sprø, pass på så den ikke blir svidd. Ha bacon over i en bolle så lenge, men la baconfettet være igjen i stekepannen. Stek karbonadedeigen i baconfettet til den er fint brunet, og ha den over i bollen sammen med stekt bacon.

Mens først bacon og deretter karbonadedeigen steker, utnytter du tiden til å skrelle og kutte gulrøtter i skiver. Hvitløk grovhakkes. Parmesan rives.

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Stek gulrøtter/hvitløk på god varme noen minutter til de er fint gyldne. Ha deretter bacon og karbonadedeig tilbake i stekepannen sammen med gulrøttene, skru ned på lav varme, bland sammen og legg gjerne på lokk så det holdes varmt.

Gi sausen et raskt oppkok, trekk så kasserollen til side og rør inn parmesanen (osten skal ikke koke). Hell av vannet på den ferdigkokte pastaen, tilsett sausen i pastaen og bland godt.

Ha pastaen med parmesansaus i en tallerken, og ha over stekt karbonadedeig, bacon og gulrøtter, og dryss over grovhakket bladpersille. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar