lørdag 16. juni 2012

Mirin-marinert torsk med squash- og eplesalatOh la la... I dag lagde jeg en god fiskerett med japansk vri, og med en herlig frisk salat til. Denne går rett inn i registeret over enkle men gode retter som med glede kan serveres når gode venner kommer på middagsbesøk.

Jeg brukte mirin for første gang, i marinaden til fisken. Mirin er en søt risvin for matlaging, og er mye brukt i japanske retter. Du finner mirin i mange velassorterte asiatiske butikker.

Jeg hadde egentlig tenkt å bruke avocado og eple i salaten, men avocadoen var rett og slett ikke god inni... Så da tok jeg det beste jeg hadde i hus som kunne passe til epler - det ble squash. Og jaggu er jeg overbevist om at dette ble en bedre kombo! Mynte var i grunnen et litt tilfeldig påfunn, men fader så godt, skal definitivt bruke mer av det fremover.Du trenger følgende til to personer:

1/2 dl olivenolje
4 ss mirin
2 ss soyasaus
2 ss sesamolje
1/2 lime
1/2 kinesisk hvitløk
400 gr hvit fiskefilet
(salt, pepper)

1/2 dl extra virgin olivenolje
1 lime
1 neve mynteblader
1/2 squash
1 grønt eple
3 ss cashewnøtter

Ris til to personer


Start med marinaden. Mål opp olivenolje i et målebeger, og tilsett mirin, soyasaus, sesamolje, saften av 1/2 lime og hvitløk knust i hvitløkspresse. Bland sammen.

Del fisken i passe porsjonsstykker, og legg den i en passe stor ildfast form (helst en som akkurat rommer fiskestykkene). Hell marinaden over fiskestykkene slik at de dekkes best mulig. La fisken få godgjøre seg i marinaden i 20-30 minutter, vend fiskestykkene etpar ganger underveis. Ha eventuelt litt salt og pepper på fisken (jeg droppet dette, husk at der er endel salt i soyasausen i marinaden, så vær litt forsiktig med saltingen). 

Kok risen. Og mens den koker, lager du salaten, og forvarmer stekeovnen til 160 grader. Bland olivenolje og saften av 1/2 lime, og finhakk mynteblader som også blandes i. Fjern kjernen på eplet, og kutt det i smale båter. Ha eplebåtene i en salatskål og hell oljeblandingen over slik at eplebåtene blir godt dekket (syren i oljeblandingen vil hindre eplene i å bli brune). Del den halve squashen i to på tvers, og del deretter hver bit på langs, kutt så i smale båter tilsvarende eplene. Tilsett sammen med eplene. Grovhakk cashewnøttene og dryss over.

Stek fisken i ovnen i 12-15 minutter, eller til den er akkurat gjennomstekt.

Server fisken med squash- og eplesalaten og ris til, og bruk marinaden som sky over fisken og risen. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar