mandag 18. juni 2012

Limeade med mynte (limonade laget på lime)Limonade (med sitroner) eller limeade (med lime) er for mange noe av det mest sommerlige som finnes. Jeg hadde noen lime til overs som måtte brukes opp - de som har fulgt meg i det siste har helt sikkert fått med seg at jeg har hatt en liten "sitrus-epoke" nylig. Derav limene til overs altså.

Jeg hadde også litt mynte i hus, og mojito-elskere vet jo hvor godt lime og mynte funker sammen. Så hvorfor ikke i en leskende alkoholfri drink som limeade også??

Jeg brukte 10 store mynteblader i denne oppskriften, det ga et lett & forfriskende innslag uten å ta overhånd. Vil du ha mer markert myntesmak så bruker du bare flere mynteblader enn jeg har gjort her.

Tips: Det er bedre å spe med for lite vann enn for mye i utgangspunktet - blir smaken for "sterk" er det altså bare å spe med mer vann...Du trenger følgende til +/- en liter limeade:

4 lime
6-8 dl kaldt vann + 1 dl vann til sukkerlaken
1 dl rørsukker
10 store mynteblader


Varm opp 1 dl vann sammen med sukkeret, rør til sukkeret er helt oppløst. NB! Vannet trenger ikke koke... Vannet trenger bare å bli litt varmt slik at sukkeret lettere løser seg opp. Sett til side så lenge.

Del limene i to, og press ut all saften. Ta gjerne med fruktkjøttet også.

Finhakk myntebladene, og tilsett i limesaften.

Hell sukkerlaken over limesaften med finhakket mynte. Spe så med kaldt vann til limeaden har fått passe styrke, og miks sammen. Blandingen kan med fordel kjøres i blender slik at den mikses godt, og fruktkjøttet blir mer finmoset sammen med væsken.

Avkjøles helt i kjøleskap frem til servering, eller server umiddelbart med isbiter. Rist eller miks godt sammen før den helles i glass.

Enjoy!


2 kommentarer:

  1. Ser skikkelig herlig og forfriskende ut! Nam! Takk for en god idé!

    :) :) :)

    SvarSlett
  2. Monas Kjøkkenskriverier26. juni 2012 kl. 09:09

    Takk for det - og vær så god :-) Mynte var ekstra forfriskende!

    SvarSlett