torsdag 31. mai 2012

Omelett med feta, filetbacon og sitrongressHva gjør man når man har følgende ingredienser i hus som må brukes opp: En åpnet pakke filetbacon, en åpnet pakke fetaost, etpar tomater, etpar vårløk, sitrongress - og noen egg?? Jo, da lager man selvfølgelig omelett.

Det ergerlige med å måtte kjøpe en hel pakke med mange sitrongress, som jeg måtte forleden, er at man som regel trenger bare ett eller to, og fort ender opp med å ikke få brukt alle. Det positive er at man kan bruke fantasien og finne nye bruksområder.

Og i dag fant jeg ut av sitrongress i omelett er skikkelig godt - bare prøv selv!Du trenger følgende til to personer:

100 gr filetbacon
Olje til steking
1-2 vårløk
1 sitrongress
2 tomater
100 gr fetaost
4 egg
Hvitløkspepper

Gjør følgende forberedelser: Filetbacon kuttes i strimler. Vårløk kuttes i 1/2 cm tykke ringer. Sitrongress skrelles og endene fjernes, og kuttes i millimeter-tynne ringer. Tomater kuttes i terninger. Fetaost kuttes i terninger om den ikke er kuttet fra før. Eggene piskes sammen.


Filetbacon stekes i litt olje på god varme til det er fint brunet. Reduser varmen og tilsett hakket vårløk, sitrongress og tomater, og hell over de sammenpiskede eggene. Fordel fetaosten oppå, og dryss på passe med hvitløkspepper. Legg på lokk og la det steke på moderat/lav varme til omeletten er helt gjennomstekt.

Serveres med godt brød, en grønn salat, eller agurk og tomater. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar