tirsdag 19. juni 2012

Bulgursalat med kylling, bacon, appelsin og mynteDet er gøy når restemiddager blir så gode som dette! Vi hadde helstekt kylling for etpar dager siden, og det var endel kjøtt igjen på skroget. I dag ble det rensåret for kjøtt, mens selve skroget ble gjenstand for kraftkoking.

Ellers hadde jeg en halv squash til overs, noen mynteblader, vårløk, en appelsin, og en pakke bacon. Bacon og kylling funker altså. Sammen ble dette en herlig og mettende middagssalat.

I stedet for bulgur kan du fint bruke couscous eller ris.Du trenger følgende til to personer:

1 dl extra virgin olivenolje
En liten håndfull mynteblader
2 dl ukokt bulgur
Olje til steking
150 gr bacon
200 gr rent kyllingkjøtt (ferdig stekt eller ustekt)
1/2 squash
1 vårløk
1 appelsin

Start med å måle opp olivenolje. Finhakk myntebladene, og tilsett i olivenoljen, la det godkjøre seg litt mens du mekker det andre.

Kok bulguren etter anvisning på pakken.

Kutt bacon i strimler og stek på god varme i litt olje til det er fint og godt brunet. La det renne av på kjøkkenpapir.

Kutt eventuelt ferdig stekt kylling i passe biter. Hvis du ikke har ferdigstekt kyllingkjøtt, så kutter du bare kyllingfilet i passe biter og steker den først.


Når bulguren er ferdig kokt, has den i en salatbolle (hvis den har klistret seg litt sammen bruker du bare en sleiv til å "løse den opp" med). Hell over olivenoljen med finhakket mynte, og bland sammen.

Tilsett avrent bacon og kylling, og bland sammen.

Kutt squashen i tynne skiver. Jeg delte den først i to på langs, og hver del ble igjen delt i to på langs, og deretter kuttet i tynne skiver. Kutt vårløken i tynne ringer. Del appelsinen i båter som skrelles, og deretter kuttes i skiver på tvers. Tilsett squash, vårløk og appelsin i salaten, og bland sammen.

Finito. Og vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar