tirsdag 29. mai 2012

Verdens enkleste sjokolademelk-iskrem!Jeg har en mann som elsker sjokolademelk! Q-meierienes sin sjokolademelk altså - ingen over, ingen ved siden...

Nå til pinse hadde vi handlet inn noen liter av mannens favoritt-melkedrikk. Med meg i iskremlagings-modus var det kjapt gjort å tenke tanken på å lage iskrem av denne sjokolademelken. Som tenkt, så gjort.

Jeg kokte opp sjokolademelken sammen med maisenna for å tykne den. Iskremen blir veldig "mild og snill" i smaken, slik som sjokolademelken er. For litt ekstra aroma blandet jeg i en ts vaniljefrø, omtrentlig tilsvarende frøene i en vaniljestang, men dette kan eventuelt droppes. For rikere sjokoladesmak tilsetter du 1-2 ss kakao når sjokolademelken kokes opp.

Mannen ble særs fornøyd med å få servert favoritt-sjokolademelken i iskrem-utgave!Du trenger følgende:

1 liter Q-meierienes sjokolademelk
4 ss maisenna
1 ts vaniljefrø (kan eventuelt droppes)

Rør ut maisenna i sjokolademelken, og tilsett eventuelt vaniljefrø. Kok opp under kontinuerlig visping på moderat varme, til blandingen tykner.

Hell blandingen over i en bolle for avkjøling, rør av og til for å løse opp snerken som dannes. Sett etter hvert bollen i kjøleskap for fullstendig avkjøling noen timer, gjerne natten over.

Rør i den kalde blandingen før den has i iskremmaskinen, følg instruksjonene for din maskin.

Server iskremen straks, eller sett den i fryseren 2-3 timer for fastere konsistens. Den er holdbar noen uker i dypfryser, men er aller best om den spises de første dagene. Ta opp iskremen fra fryseren 20-30 minutter før den skal serveres.

Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar