onsdag 16. mai 2012

Smakfulle nudler med kylling, asparges og cashewnøtterEn kjapp og enkel rett som er litt spicy og med herlige asiatiske smaker - det får du i denne kyllingretten med nudler, asparges, paprika, cashewnøtter og koriander, med basis i en smakfull saus. Hvem sa at sunn & god mat trenger å være kjedelig??Du trenger følgende til to personer:

1 rødløk
1/2 kinesisk hvitløk
1 ss frisk ingefær
1/2 chili uten frø
1 sitrongress
Nøytral olje
2 ss soyasaus
2 ss teriyakisaus
2 ss sesamolje
1 ss østerssaus
1 dl vann
1/2 bunt friske grønne asparges
1/2 rød paprika
300 gr kyllingfilet

150 gr eggenudler
En håndfull frisk koriander
En håndfull ristede, usaltede cashewnøtterRødløk grovhakkes. Hvitløk, ingefær og chili finhakkes. Fjern det ytterste trevlete skallet samt endene på sitrongresset, og kutt det i millimeter-tykke ringer. Ha alt i en kasserolle med litt olje, og la det steke på middels varme etpar minutter til løken begynner å bli blank.


Tilsett soyasaus, teriyakisaus, sesamolje, østerssaus og vann, kok opp, og la det småkoke noen minutter til noe av vannet er kokt inn og du har en fin konsistens på sausen. Hell så sausen over i en bolle, dekk gjerne med lokk for å holde på varmen.

Fjern de trevlete endene på aspargesene, og kutt dem i cm-tykke biter. Kutt paprikaen i tynne strimler.


Stek først aspargesen på middels varme etpar minutter i litt olje, rør av og til, og ha den sammen med sausen. Stek så paprika på høy varme etpar minutter, rør av og til, og tilsett også den i sausen.


Kutt kyllingfileten i tynne skiver, og stek på middels god varme i en stekepanne med olje, til den er gjennomstekt og lett brunet. Bland kyllingen inn sammen med de øvrige ingrediensene.


Bryt nudlene i kortere lengder, og kok dem etter anvisning på pakken. De vil gjerne trenge kortere koketid når de er delt opp.

Når nudlene er ferdig kokt, helles vannet av, og sausen med grønnsakene røres inn i nudlene.

Serveres med et dryss cashewnøtter og grovhakket koriander. Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar