fredag 18. mai 2012

Lettvint ovnsbakt fisk med tomatsaus




Denne oppskriften er så lettvint og rask at du gjør alle forberedelser mens stekeovnen varmes opp. Jeg har bevisst valgt råvarer som ikke krever kutting eller bearbeiding før steking - hvitløkspepper, finmoste hermetiske tomater og mais.

Råvarene får såpass skånsom varmebehandling at de friske gode smakene ivaretas, samtidig som fisken er perfekt bakt. Jeg brukte torskefilet, men de fleste hvite fiskesorter passer fint.



Du trenger følgende til to personer:

400 gr hvit fiskefilet (torsk, steinbit, lange, brosme, breiflabb...)
Salt
Hvitløkspepper
1 boks finmoste hermetiske tomater
1 liten boks mais
Extra virgin olivenolje
Balsamico-eddik
Parmesan
Frisk timian (eventuelt tørket)

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Del fiskefileten i passe porsjonsstykker, og legg dem i en ildfast form. Krydre med salt og hvitløkspepper. 

Fordel finmoste hermetiske tomater og mais jevnt utover fiskestykkene. Sprinkle godt over med extra virgin olivenolje og balsamico-eddik. Dryss eventuelt over tørket timian.

Dryss over godt med nyrevet parmesan til slutt. 

Stekes i ovnen i 15-20 minutter, avhengig av filetenes tykkelse, til de er gjennomstekt.

Serveres med et dryss frisk timian (eventuelt tørket timian), og med ris eller pasta til. Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar