onsdag 16. mai 2012

En litt sunnere sjokoladekake


Denne sjokoladekaken er laget med redusert sukkermengde, og halvparten av sukkeret er erstattet med Sukrin. Og som vanlig bruker jeg rørsukker i stedet for hvitt raffinert sukker. Glasuren er et tykt, mørkt og deilig sjokoladetrekk som sier "yummy"!

Oppskriften passer fint til en liten langpanne, ca 25x40 cm.



Kakebunn:
6 egg
1,5 dl rørsukker
1,5 dl Sukrin
250 gr meierismør
3 dl melk
1 dl nøytral olje
8 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
4 ss god bakekakao

Rør egg, rørsukker og Sukrin hvitt. Smelt meierismør og tilsett sammen med melken og oljen. Bland sammen hvetemel, kakao, vaniljepulver og bakepulver og sikt dette i røren, bland godt.

Stekes i smurt, liten langpanne på 175 grader midt i ovnen i 25-30 min.



Glasur:
200 gr god kokesjokolade (helst 70%)
50 gr meierismør
1 dl kokosmelk (eller fløte)
2 ss sterk kaffe
Kokosmasse til pynt

Smelt kokesjokolade og smør på lav varme (bruk gjerne vannbad). Tilsett kokosmelk og kaffe. Bland sammen, og smør på avkjølt kake. Dryss på kokosmasse.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar