onsdag 23. mai 2012

Pastinakkmos med vårløk, sitrongress og korianderHvis du ønsker å variere tilbehøret til middagen, og vil ha noe næringsrikt og godt, så er grønnsaksmoser av rotgrønnsaker en super idé.

Her har jeg laget en smakfull patinakkmos med vårløk, finhakket sitrongress og frisk koriander. Det var råvarer som jeg allerede hadde i hus, og smakene fungerte veldig bra sammen. Jeg tilsatte litt poteter for å binde mosen litt og gi bedre konsistens.

Denne pastinakkmosen passer godt til både kjøtt og fisk.

Vårløk kuttet i tynne ringer


Du trenger følgende til 2-3 personer:

350-400 gr pastinakk (2 middels store pastinakker)
Ca 100 gr poteter (2 middels store eller 3 mindre)
1 vårløk
1 sitrongress
En neve frisk koriander
50 gr smør
Eventuelt litt melk til passe konsistens
Salt
Pepper

Pastinakk og poteter skrelles og kuttes i skiver eller terninger, og dampes til de er godt møre.

Finhakket sitrongress

Mens grønnsakene dampes, kuttes vårløk i tynne ringer. Fjern det ytterste skallet på sitrongresset, kutt av de ytterste endene, og kutt sitrongresset i tynne ringer for deretter å finhakke det. Koriander grovhakkes.

Når pastinakk og poteter er godt møre, helles dampvannet av, eventuelt kan det brukes som grønnsakskraft til supper og sauser senere (kan fryses ned). Mos grønnsakene sammen med smør, og spe eventuelt med litt melk om ønskelig, det er ikke mye som skal til.

Tilsett kuttet vårløk, sitrongress og koriander, og bland sammen. Smak til med salt og pepper.

Gi mosen et "oppkok", og la det småkoke på lav varme et par minutter. Rør av og til for å være sikker på at den ikke setter seg fast i bunnen.

Server til kjøtt eller fisk etter ønske. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar