torsdag 24. mai 2012

Himmelsk sjokolade-iskrem (gelato)Mørk og fyldig sjokolade-iskrem som bringer tankene til varme & late sommerdager ved Middelhavet, med minst én daglig dose med italiensk iskrem...

Sjokolade-iskrem er en stor favoritt for mange. Denne har jeg laget med mørk og god bakekakao som gir en herlig rik sjokoladesmak.Du trenger følgende: 

1 liter helmelk
3 ss maisenna
2 dl mørk bakekakao (100 gr)
1 dl uraffinert rørsukker
En fingerklype salt
1 vaniljestang

Rør ut maisenna i den kalde melken, og tilsett rørsukker, kakao og salt. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene, og tilsett både vaniljefrøene og -stangen i melkeblandingen.


Kok opp melkeblandingen i en tykkbunnet kasserolle på moderat varme, rør kontinuerlig med visp, la det småkoke et halvt minutts tid så det tykner. Hell blandingen over i en bolle for avkjøling, rør av og til for å løse opp snerken som dannes på overflaten. Sett den etter hvert i kjøleskapet til den blir helt kald, gjerne natten over.


Hell den kalde melkeblandingen i iskremmaskinen og følg instruksjonene for din maskin.

Server iskremen straks, eller sett den etpar timer i fryseren for fastere konsistens. Iskremen er holdbar i noen uker i dypfryseren, men vil smake aller best de første dagene. Ta opp iskremen fra fryseren 20-30 minutter før den skal serveres, så får den perfekt konsistens.

Server sjokolade-iskremen alene, sammen med vanilje-iskrem, med hakkede nøtter over, eller friske sommerbær. Vel bekomme!4 kommentarer:

 1. Denne var fantastisk god! Jeg hadde i en plate kokesjokolade også, får aldri nok av sjokoladesmaken :)

  SvarSlett
 2. Monas Kjøkkenskriverier30. mai 2012 kl. 17:26

  Takk Mari, det var hyggelig å høre :-)

  SvarSlett
 3. Hei,

  vet du sånn ca hvor mye 1 dl uraffinert sukker er i gram? Og vil det funke like bra å bruke vanlig sukker, tror du?

  SvarSlett
 4. Monas Kjøkkenskriverier2. juli 2012 kl. 20:52

  Hei Henrik, 1 dl sukker tilsvarer 100 gram. Det funker helt fint med vanlig sukker :-)

  SvarSlett