tirsdag 22. mai 2012

Kremet soppsaus med vårløk



Denne kremede soppsausen er veldig rask og enkel å lage - den ble mekket på få minutter til grillet storfe indrefilet. Teriyaki- og soyasaus gir en skikkelig god og fyldig smak sammen med aromasopp og fløte.

Sausen passer til alt av storfe, og den funker forøvrig også bra til kyllingfilet.



Til 2-3 personer trenger du:

300 gr aromasopp
Olje til steking
2 ss teriyakisaus
2 ss soyasaus
2,5 dl matfløte
Salt
Pepper
2 vårløk


Kutt soppen i to og deretter i ca 1/2 cm skiver. Stek den på sterk varme i godt med olje til soppen "faller litt sammen" og blir gylden. Tilsett teriyakisaus og soyasaus, og bland sammen. 


Tilsett matfløte og kok opp, skru ned varmen, og la det surre etpar minutter så fløten tar opp de gode smakene. Smak til med salt og pepper.


Mens sausen småkoker, kuttes vårløken 1 cm ringer. Tilsett vårløken i sausen, og la den koke med i et minutts tid.

Serveres til stekt og grillet storfe, eller annet kjøtt etter ønske. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar