mandag 7. mai 2012

Paprikasuppe med biffkjøtt og persille


Paprikasuppe med biffstrimler, persille, extra virgin olivenolje og saftig grov focaccia.

Paprikasuppe har stått på "to do"-listen min en stund. Jeg hadde litt indrefilet til overs fra gårsdagens søndagsmiddag, og tenkte det ville gjøre suppen til et skikkelig fullverdig og mettende måltid. En fin måte å bruke opp rester på forresten.

Bruk det du finner eller har av biffkjøtt. Eller hva med sprøstekt bacon? Kyllingfilet er et godt alternativ, i så fall kan du gjerne bruke kyllingbuljong i stedet for kjøttbuljong i suppen.

Det tar litt tid å grille paprikaene i ovnen, la dem avkjøles, og deretter flå dem. Men høy varme bringer frem det beste i paprikaen.

Hvis du ønsker å lage suppen litt kjappere, så dropper du grillingen av paprikaene, og kutter dem heller i biter eller strimler, og steker på høy varme i stekepanne med olje. Stek i flere omganger, så paprikaen får sjangs til å bli godt brunet (uten å bli svidd altså...).Til fire personer trenger du:
4 store røde paprika
1 rødløk
1 kinesisk hvitløk
1 chili
Olje til steking
3 dl vann
1 terning kjøttbuljong
1 ss paprikapulver
1 ss god balsamico
6 dl helmelk
2 ss maisenna
Salt
Pepper

400 gr biffkjøtt
Salt
Pepper
Frisk bladpersille

Forvarm stekeovnen til 300 grader.

Paprikaene deles i to og renses for stilker og frø, og legges med snittflaten ned i en langpanne. Stekes i 15-20 minutter øverst i stekeovnen... 

...til de er svarte i skinnet. 

De tas deretter ut og legges i en bolle som dekkes med plastfolie, la dem hvile til de er avkjølt. 


Mens paprikaene står i ovnen, skrelles og kuttes rødløk, hvitløk og chili, som stekes sammen i en romslig kasserolle på relativt god varme i olivenolje til løken er blank.

Når paprikaen er avkjølt, dras skinnet av, og "paprikakjøttet" tilsettes i kasserollen sammen med en boks tomat, vann, kjøttbuljong, paprikapulver og balsamico. Rør om, og la suppen koke opp. Imens rører du ut maisenna i den kalde melken, og tilsetter i suppen, rør jevnlig til suppen koker og tykner. La det småkoke noen minutter.

Imens kuttes biffkjøttet i strimler og stekes raskt i stekepanne, dryss på litt salt og pepper. Bladpersille grovhakkes.

Bruk stavmikser for å mose suppen jevn. Smak til med salt og pepper, gi suppen et oppkok før servering.

Server suppen med biffstrimler, et dryss bladpersille, litt extra virgin olivenolje, og godt brød. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar