søndag 6. mai 2012

Ekte hjemmelaget pistasj-iskrem (gelato)Det sies i Italia at dersom du vil ha ekte pistasj-iskrem, så skal du se etter den som er skikkelig blass i fargen. For da, og bare da, vet du at den er ekte vare laget med pistasjnøtter. Hvis iskremen derimot er irrgrønn har den blitt tilsatt fargestoffer, og da sannsynligvis aromastoffer også.

Pistasj er en av mine absolutte iskrem-favoritter, og italiensk iskrem (gelato) er den aller beste synes jeg. Her har du min superlettvinte oppskrift på pistasj-iskrem, hvor pistasjnøttene finmales og kokes opp sammen med alle ingrediensene. Samme fremgangsmåte kan selvfølgelig gjøres med andre nøtter også, jeg anbefaler veldig gjerne denne herlige hasselnøtt-iskremen også.Du trenger følgende: 

80 gr pistasjnøtter (uten skall)
8 dl helmelk
2 ss maisenna
100 gr uraffinert rørsukker


Pistasjnøttene finmales i food processor, og maisenna røres ut i kald melk.

Ha de finmalte pistasjnøttene, melken og rørsukkeret i en tykkbunnet kasserolle, og varm opp på moderat varme under kontinuerlig omrøring med visp. La det småkoke et halvt minutts tid så det tykner litt, under fortsatt omrøring. Ha deretter blandingen over i en bolle for avkjøling, rør i blandingen av og til for å få vekk snerken på overflaten av røren.

Når blandingen begynner å nærme seg romtemperatur (ikke er så varm lenger), settes den i kjøleskap for fullstendig avkjøling, den kan fint stå noen timer eller natten over.


Hell blandingen i iskremmaskinen, og følg instruksjonene for din maskin. Server iskremen med det samme, eller sett den eventuelt i fryseren 1-2 timer for fastere konsistens. Den holder seg fint i fryseren noen uker.

Nyt pistasj-iskremen som den er, med hakkede pistasjnøtter eller hakket sjokolade. 

Vel bekomme!


4 kommentarer:

 1. Hei Mona.

  Det du sier om fargen på ekte gelato al pistacchio (pistasjiskrem) er så sant.

  Hilsen oss på PARADIS Gelateria

  SvarSlett
 2. Så hyggelig å få kommentar fra en kommersiell iskrem-aktør! Godt vi er skjønt enige om hva ekte og god iskrem handler om, jeg vil anta vi også er enige om at gelato/italiensk iskrem er det beste som finnes av iskrem :-)

  SvarSlett
 3. Kan du bruke vandlig sukker til denne?

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier1. januar 2014 kl. 15:18

   Selvfølgelig :-)

   Slett