lørdag 12. mai 2012

Hjemmelaget fiskegrateng med bacon og spinatDet tar ikke mange ekstra minuttene å lage fiskegrateng fra bunnen av, i forhold til å tilberede ferdigkjøpte gratenger. Sistnevnte skal jo stort sett varmes opp fra dypfryst tilstand også... Og smaken av hjemmelaget fiskegrateng er det ingen ferdigkjøpte varianter som kan matche!

I dag fant jeg lange-filet i ferskvaredisken, det er en fast og god matfisk som egner seg godt i gratenger. Du bruker den fisken du har eller får tak i, det meste funker bra. Fisken fikk følge av fersk spinat, filetbacon, og en fyldig eggestand med lett creme fraiche og kremfløte - sammen ble dette en fiskegrateng med masse god smak, og som både store og små likte godt.Du trenger følgende til fire personer:

2 dl creme fraiche (gjerne lett type)
2 dl kremfløte
200 gr fersk spinat
Salt
150 gr filetbacon
5-600 gr hvit fiskefilet
Pepper
3 egg
100 gr revet hvit ost


Bland sammen creme fraiche og kremfløte. Ha ca 1 dl av denne blandingen i en romslig kasserolle sammen med spinat, og varm opp på middels varme under lokk til spinaten faller sammen. Det tar etpar minutter, rør av og til. 


Legg spinaten over i en ildfast form, og dryss over litt salt.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Kutt filetbacon i strimler, og stek på god varme med litt olje, til det er passe brunet.

Imens kuttes fiskefileten i passe terninger/biter...


...og legges i et jevnt lag oppå spinaten. Dryss på litt pepper (du trenger ikke salt, siden baconet som skal oppå fisken inneholder endel salt).Fordel stekt filetbacon over fisken.

Pisk sammen tre egg, bland disse godt sammen med resten av fløte-blandingen...


...og hell dette over baconet. Dryss på revet ost til slutt.

Stekes i ovnen i 30-35 minutter, til eggestanden er stivnet og osten er godt gylden.


Serveres med gode tomater eller salat, og gjerne en god potetmos til. Eller som her, med bulgur, som passer veldig godt til fiskeretter, gratenger og gryteretter. 

Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar