mandag 16. april 2012

Thai fiskegryte med kokosmelk og rød karripasta

Denne fiskegryten er både smakfull og rask å lage. De gode smakene sikres ved å steke grønnsakene kun kort tid på høy temperatur. Derfor er det en god regel å finne frem alle ingrediensene på forhånd, og kutte opp det som skal kuttes før det skal i gryten.Du trenger følgende til fire personer:

1 middels stor løk
1-2 ss hakket frisk ingefær
1 kinesisk hvitløk
2 gulrøtter
100 gr aspargesbønnerr
1-2 vårløk
3 tomater
600 gr hvit fiskefilet

3-4 ss olje til steking
1-2 ss sesamolje
2-3 ts rød karripasta

1 boks kokosmelk
2 ss oystersaus
1 ss thai fiskesaus
1 ss thai soyasaus

Grovhakk løken i litt rause biter. Finhakk frisk ingefær og hvitløk. Kutt gulrøtter i skiver. Aspargesbønner kan evt deles i to. Vårløk kuttes i 1 cm ringer. Tomater kuttes i litt rause biter. Fisken kuttes i litt rause terninger (2-3 cm).


Ha stekeolje, sesamolje og karripasta i en romslig kasserolle, og varm opp på høy varme. Ha først i løk, hvitløk, frisk ingefær og gulrøtter, og la det steke et minutts tid, rør litt i blandingen.

Tilsett så aspargesbønner, vårløk og tomater i kasserollen, og stek videre et minutts tid.

Tilsett kokosmelk, oystersaus, fiskesaus og soyasaus, og la det koke opp.

Skru så ned varmen, tilsett fisken, og la det trekke/småkoke til fisken er akkurat gjennomkokt. Det tar kun få minutter.


Smak eventuelt til med mer karripasta, oystersaus, fiskesaus og/eller soyasaus hvis ønskelig. Karripastaen inneholder chili, og er derfor fin å bruke om du ønsker mer spicy smak. Både fiskesausen og soyasausen inneholder endel salt hvis du ønsker mer av det.

Både ris og nudler passer bra til. Jeg serverte couscous til denne gang, selv om det ikke akkurat er så "thailandsk". Men jeg synes det funker veldig bra til gryteretter generelt, fordi couscousen suger opp sausen med de gode smakene i. Jeg brukte dog et "thailandsk triks" - jeg smaksatte couscousen med en dæsj sesamolje (1-2 ss), det passer selvfølgelig veldig bra til nudler og ris også.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar