torsdag 12. april 2012

Rask hjemmelaget brokkolisuppe

Raskere enn dette kan man vel knapt lage ekte brokkolisuppe! Det trengs ikke stort mer tid enn det tar å grovkutte løken, brokkolien, og mose suppen med stavmikser.



Du trenger følgende til 2-3 personer:

1 middels løk
Olje til steking
1 brokkoli
5 dl vann
2 terninger kyllingbuljong (grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe)
5 dl melk
2 ss maisenna
Salt
Pepper
Extra virgin olivenolje (ved servering)

Del løken i grove biter (jeg delte den bare i fire), og fres den på god varme i olje i en tykkbunnet kasserolle etpar minutter, rør av og til. Det er helt fint om løken brunes litt, så lenge den ikke blir svidd.

Imens kuttes brokkoli i buketter, og has i sammen med løken. Tilsett vann og buljongterninger, legg på lokk, og la det koke godt i 2-3 minutter.

Imens røres maisenna ut i melken. Finn frem stavmikseren. Ha melken i kasserollen, og trekk den til side.

Bruk stavmikseren, og mos grønnsakene til du får en noenlunde jevn suppe. Vær påpasselig med å ha hele "hodet" på stavmikseren godt nedi suppen, så det ikke spruter - husk at suppen er varm! Tilt gjerne kasserollen på skrå og sett stavmikseren nedi den "dypeste" delen.

Sett kasserollen tilbake på platen og gi suppen et oppkok så den tykner. Smak til med salt og pepper.

Server brokkolisuppen med en dæsj extra virgin olivenolje og godt brød til. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar