tirsdag 10. april 2012

Omelett med gode pølser, tomater og provencalske urter

En omelett med gode, kjøttrike pølser utgjør en fullverdig middag når du vil ha noe raskt og lettvint. Lag en enkel og god salat til, så har du et næringsrikt måltid.

Jeg hadde provence-pølser fra Grøstad i hus - de er økologiske av frilandsgris og inneholder hele 92% kjøtt. De er ikke blant de billigste pølsene, men de er veldig gode. Men det finnes etter hvert et bra utvalg av gode kjøttrike pølser i mange matbutikker rundt omkring.

Kjøttrike, økologiske provence-pølser fra Grøstad gård



Til fire personer trenger du følgende:

3 gode, kjøttrike pølser (250-300 gr)
Litt olje til steking
8 egg
2 ts provence-urter
Salt
Pepper
Gode tomater (jeg brukte én stor bifftomat)
Revet mozarella-ost (evt annen hvit ost etter ønske)

Kutt pølsene i ca en cm tykke biter, og stek dem i litt olje på middels god varme, snu dem når de er fint brunet på ene siden.


Mens pølsene steker, piskes eggene sammen med provence-urter, salt og pepper. Hell eggene over pølsebitene når de er snudd, og skru ned varmen.


Kutt tomatene i terninger, og fordel dem over omeletten før eggene har stivnet. Dryss på en passe mengde ost til slutt, legg på lokk, og la omeletten godgjøre seg på lav varme til eggene er stivnet og osten er smeltet.

Serveres med godt brød og rikelig salat til. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar