mandag 9. april 2012

Kylling lårstek med rød pesto og serranoskinke

Kylling lårstek fylt med hjemmelaget rød pesto og surret med serranoskinke - like smakfullt som det er lettvint å lage! Med denne retten sikrer du helgekosen, enten du vil ha noe enkelt og godt sammen med din kjære, eller når du skal ha middagsbesøk.

I stedet for lårstek kan du bruke kyllingfilet som du snitter og fyller med pesto. Generelt er skinkesurret kylling (og fisk) en super & enkel måte å gi en ekstra piff til mat både til hverdags og fest.Til to personer trenger du følgende:

1 lårstek av kylling (den jeg brukte var i overkant av 300 gr)
1-2 ss rød pesto (kjøpt eller hjemmelaget)
5-6 skiver serranoskinke

Enkel & god tomatsalat:
Gode tomater (jeg brukte to store gode plommetomater)
3-4 ss fetaost i terninger
2-3 ss extra virgin olivenolje
Et godt dryss provencalske urter

Forvarm stekeovnen til 200 grader.


Klipp av nettingen rundt lårsteken. Legg 2-3 serranoskinker ved siden av hverandre med dels overlappende langsider, legg lårsteken oppå, og "åpne" kjøttet forsiktig opp. Fyll i en passe mengde rød pesto inni alt etter hvor mye det er plass til. Brett serranoskinkene opp og rundt steken... 


...og legg 2-3 serranoskinker tilsvarende oppå lårsteken, og fold dem rundt steken, slik at det blir et tett og godt lag med skinke rundt hele. Legg steken over i en ildfast form.


Bruk steketermometer, og stikk det inn i den tykkeste delen av lårsteken - pass på at spissen sitter i midten av selve kjøttet! Den er ferdig når kjernetemperaturen er 68-70 grader (tiden avhenger av størrelsen på steken).


Enkel & god tomatsalat: Tomater og fetaost kuttes i terninger. Hell over litt extra virgin olivenolje, og dryss over gode provencalske urter. Bland sammen.

Jeg serverte lårsteken oppskåret i passe porsjonsstykker, med tomatsalat og couscous til. Vel bekomme! 


2 kommentarer:

  1. ditta såg godt ut mona,
    skal prøve det ut, geir inge :)

    SvarSlett
  2. Det var hyggelig å høre :-)

    SvarSlett