søndag 5. februar 2012

Risotto med reker og ruccola-pesto

Reker er på sitt beste om vinteren og våren. Sammen med god skalldyrkraft, safran og en god slump med vin finner de lett veien til min risotto. Her har jeg også laget en deilig ruccola-pesto til, som gir en ekstra piff sammen med et godt dryss med persille.

Oppskrift på verdens enkleste skalldyrkraft finner du her (rekekraft). Alternativt bruker du en annen god skalldyrkraft.

Oppskrift på ruccola-pesto finner du her. Lag den gjerne på forhånd, ha i en beholder med lokk, og sett den kaldt til den skal brukes.Til to personer trenger du følgende:

4 dl skalldyrkraft
25 gr parmesan
2 sjalottløk
3 fedd hvitløk
150 gr risottoris
6-700 gr uskrelte reker
En fingerklype safran
2 ss extra virgin olivenolje
1 dl hvitvin (halvtørr)
1 ss meierismør
Pepper
Ruccola-pesto
En neve persille

Reker er på sitt beste om vinteren - ingen grunn til å vente til sommeren med å nyte dem!

Gjør følgende forberedelser: Skalldyrkraft kokes opp og holdes varm. Parmesan rives på fint rivjern. Sjalottløk finhakkes og hvitløk knuses. Mål opp risottoris. Rens reker.

Sjalottløk hører hjemme i risotto

Stek løk, hvitløk og knust safran (knuses mellom fingrene før den has i) i olivenolje i en tykkbunnet kasserolle på middels varme, til løken blir blank. Tilsett risottorisen og hvitvin, bland sammen og la det småkoke til mesteparten av vinen er kokt inn. Tilsett litt av skalldyrkraften slik at risen dekkes, rør av og til, la det koke inn, og fortsett å tilsette litt og litt skalldyrkraft og la det koke inn for hver gang. Det er viktig at kraften er varm når den tilsettes, slik at kokeprosessen for risen ikke stopper opp.

Risen skal koke 20-25 minutter totalt, men prøvesmak (gjerne flere ganger) mot slutten så du er sikker på at risen blir akkurat passe kokt slik du helst vil ha den.

Nyrevet parmesan

Ta risottoen av kokeplaten, rør inn smør til det smelter og blander seg godt med risen. Tilsett deretter parmesan, og bland godt. Smak til med pepper.

Ruccola-pesto

Server risottoen med ferske reker over, ruccola-pesto og et dryss finhakket persille. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar