lørdag 4. februar 2012

Ruccola-pesto

Pesto er kjapt & enkelt å lage selv - ferdig på 1-2-3. Du kan bruke forskjellige friske urter etter smak og behag. Her har jeg laget pesto med ruccola.

Bruk hel parmesan som du river selv, den er veldig mye bedre på smak enn den ferdigrevne i butikken.



Du trenger følgende ( gir ca 2 dl):

75 gr ruccola
20 gr revet parmesan
8 ss extra virgin olivenolje
5 ss pinjekjerner
1 fedd hvitløk, knust
En fingerklype salt

Ha alle ingredienser i en food processor, og kjør til en passe jevn masse. Stopp gjerne etpar ganger underveis, og skrap ned kantene med en slikkepott, slik at ikke noe blir liggende igjen.

Hvis du ikke får plass til all ruccolaen i food processoren på én gang, har du i så mye du får plass til og kjører sammen ingrediensene litt, og tilsetter resten av av ruccolaen...

...til du har fått jevnet alt.

Serveres til pasta, sjømat og alt du ellers bruker pesto til. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar