lørdag 25. februar 2012

Pannestekt kveite med kremet aromasopp & vårløk

Kveite er en nydelig fisk, en av mine favoritter. Her har jeg laget en pannestekt variant, med kremet aromasopp og vårløk, med innslag av parmesan, lime og persille.

Den fikk følge av bulgur tilsatt litt sitronolje - en seriøst god følgesvenn til fisk! Alternativt er det godt med både potetmos og fersk pasta, the choice is yours...Til to personer trenger du følgende:

200 gr aromasopp
2 vårløk
Olje til steking
400 gr kveiteskiver
2 dl matfløte
Godt med nyrevet parmesan
Salt
Pepper
1 lime
Persille (helst frisk, men tørket funker også fint)

Kutt aromasopp i skiver, og vårløk i ringer. Stek kveiten i litt olje på god varme, og ha i aromasoppen rundt fisken, rør litt i soppen ved behov. Ha i vårløken når kveiten begynner å få en fint brunet stekeskorpe, og la steke 2-3 minutter til.


Snu kveiten, ha matfløte og godt med nyrevet parmesan over soppen, bland litt sammen, og la det surre noen minutter på middels varme til fisken er så vidt gjennomstekt (kveiten kan bli tørr om den stekes for lenge). Smak til med salt og pepper, og tilsett saften av lime og persille til slutt.

Serveres med passende tilbehør etter ønske - poteter/potetmos, pasta, ris, couscous...eller bulgur. 
Vel bekomme!


2 kommentarer:

 1. Dette lagde jeg for noen dager siden og det var nydelig. Soppsausen var virkelig fantastisk. :-)
  Jeg har selv laget et blogginnlegg om dette og linket til siden din. Ta gjerne en titt innom min blogg også. :-)
  elisabethtorp.wordpress.com

  SvarSlett
 2. Monas Kjøkkenskriverier10. august 2012 kl. 15:01

  Takk for fin tilbakemelding Elisabeth, jeg setter stor pris på det! Og veldig hyggelig at du likte soppsausen :-) Jeg har tittet litt på bloggen din også, mye fint og variert å lese der, små drypp med livsglede er sånt som jeg liker. Har lagt inn mail-abonnement så jeg kan følge deg videre :-)

  SvarSlett