lørdag 25. februar 2012

Kokebok: Menylaugets fiskekokebok

Denne kokeboken er blitt til i et samarbeid mellom The Flying Culinary Circus og Menylauget. Førstnevnte er et omreisende kokkekollektiv bestående av fire unge, norske mesterkokker som har gjort stor suksess verden over. Sistnevnte er Meny-kjedens nøye utvalgte kokkelaug.

Kokeboken er rett og slett en genialt enkel basis-fiskekokebok! Mange sier gjerne at de ønsker å spise fisk oftere enn de gjør - og mange synes det er vanskelig å vite hvordan de skal tilberede smakfulle fiskeretter selv, og ikke minst få variasjon.


I stedet for å ramse opp oppskrifter slik de fleste kokebøker gjør, tar denne utgangspunkt i ulike grunnteknikker for tilberedning av fiske- og sjømatretter;
-Wokretter
-Gryteretter
-Ovnsbakte fiskeretter
-Pannestekte fiskeretter
-Råmarinering av fisk
-Fisk i pakke
-Gratinering av sjømat
-Supper med fisk

For hver av teknikkene foreslår boken passende sjømat, grønnsaker, smakstilsetninger og så videre, som i sum gir mange variasjonsmuligheter. Teknikkene er så enkelt forklart at selv barn vil kunne skjønne det. Eksempler på oppskrifter er med på hver grunnteknikk, men først og fremst oppmuntres leseren til å lære seg selve teknikkene, for så å lage sine egne komposisjoner og smaksvariasjoner.

Dette er en kokebok etter mitt hode! Jeg liker å lage mine egne vrier og variere med ingredienser og smaker, men er opptatt av å ha grunnteknikkene på plass i bånn. Og det er nettopp det denne kokeboken bidrar med. Hvis du ønsker å lage mer fisk til middag, men er usikker på hvordan du går frem og sørger for variasjon, så vil Menylaugets fiskekokebok definitivt være et godt hjelpemiddel.

Kokeboken kjøpes i Meny-butikkene, og koster den nette sum av kr 99. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar