fredag 24. februar 2012

"Hva skal vi ha til middag i dag?" anno 2012

Jeg har tidligere skrevet blogginnlegget "Hva skal vi ha til middag?" Noen gode tips..., hvor jeg foreslår faste middagstemaer for hver ukedag. Jeg må si vi har gjort oss gode erfaringer med dette hjemme hos oss - det ER faktisk lettere å tenke ut og planlegge middager når man "strammer inn" og legger føringer for alternativene.

Grunnen til dette nye innlegget om samme tema, er at vi på nyåret bestemte oss for å få mer fisk & sjømat inn på middagsmenyen, det vil si vi har økt fra to til tre dager i uken med havets goodies.

Den oppdaterte ukemenyen vår

Onsdagen har gått fra å være ren pastadag til å også veksle med thai-inspirerte og andre asiatiske retter, enkelt og greit fordi jeg digger thai og asiatisk mat omtrentlig på linje med pasta. Så det blir gjerne annenhver uke med thai/asiatisk og pasta.

Torsdag hadde tidligere kylling på menyen - men kylling inngår jo ofte i både pastaretter og asiatiske retter anyway, så det var lett å endre torsdagen til ny fiskedag i stedet. Lørdagen ble sjømatdag for å variere litt i forhold til fisk.

Noen ganger bytter vi litt om på temaer & dager. Det kan være at vi har fått tak i noe bra fisk eller sjømat, som vi helst vil spise så fersk som mulig. Eller at vi får lyst på sushi på en fredag. Eller at vi har ingredienser eller left-overs som gjør det praktisk å gjøre om på dagene.

Det viktigste er å gjøre middagsplanleggingen enklere - det har vi definitivt oppnådd. Og omsider spiser vi så mye fisk og sjømat som vi lenge bare har tenkt og snakket om... I kjølvannet av dette blir naturlig nok forbruket av rødt kjøtt også mindre, og det er ganske ålreit det også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar