torsdag 16. februar 2012

Kremet fiskesuppe med safran og koriander

Jeg fant brosmefilet i fiskedisken i dag, det er det ikke hver dag jeg ser. Og i visshet om at vi hadde en kartong kremfløte hjemme som måtte brukes opp, så ble det kremet fiskesuppe på middagsmenyen.

Denne suppen er kremet i ordets rette forstand - med kremfløte. Du kan fint bruke matfløte i stedet, eventuelt 2 dl melk og 2 dl kremfløte, men da ville jeg ha økt mengden maisenna til 3 ss. Du bruker den fisketypen du selv vil eller får tak i.

Safran og koriander gjør suppen ekstra smakfull. Prikken over i'en vil være om du tilsetter litt ferske reker i tillegg til fisken. Ellers kan du fint bruke to typer fiskefilet.Du trenger til 3-4 personer:

2 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 fingerklype safran
1-2 ss olje til steking
4 dl kremfløte
2 ss maisenna
8 dl fiskekraft
2 gulrøtter
1/2 brokkoli
1/2 bunt asparges
400 gr fiskefilet (hvit fisk eller laks)
(Salt)
Pepper
En god bunt frisk koriander


Sjalottløk og hvitløk hakkes, og småfreses sammen med safran i olje til løken blir blank.

Rør ut maisenna i fløten, og tilsett sammen med fiskekraft. Kok opp, og la småkoke i ca 10 minutter.

I mellomtiden deles brokkoli i små buketter, gulrøtter kuttes i skiver, og asparges kuttes i 3-4 cm biter. Fisken deles i passe terninger. Grønnsaker og fisk tilsettes i suppen, som så får trekke/småkoke i fem minutter.

Smak til suppen med salt og pepper, husk at det er endel salt i fiskekraften, så smak på suppen før du eventuelt salter (jeg trengte ikke ekstra salt med den fiskekraften jeg brukte).

Tilsett grovhakket koriander ved servering, og nyt gjerne suppen med godt brød til. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar