mandag 23. januar 2012

Sesamstekt biff med nudler

Vi hadde kjøtt til overs fra søndagsmiddagen, helstekt indrefilet. En så god råvare må man selvfølgelig ta vare på og lage noe godt av til restemiddag.

Du må selvfølgelig ikke ha kjøtt til overs for å lage denne retten, og du bruker den type biffkjøtt du ønsker, men velg noe som er litt mørt.

Sesamstekt biff er full av gode smaker med inspirasjon fra det thailandske kjøkken, og kjøttet marineres før steking.



Til to personer trenger du følgende:

300-350 gr biffkjøtt
2 ss sesamolje
2 ss thai soyasaus
2 ss østerssaus
2 ss nøytral olje
2 ss finhakket ingefær
4 hvitløksfedd
1/2 chili
1 ss sesamfrø

200 gr champignon (evt aromasopp, eller shitake hvis du får tak i)
1 stor paprika
2 vårløk
Nøytral olje til steking

Nudler
1-2 ss sesamolje


Biffkjøttet skjæres i 1 cm tykke staver. Bland sesamolje, soyasaus, østerssaus og olje i en skål eller bolle (den skal romme biffkjøttet og marinaden). Finhakk ingefær, hvitløk og chili, og bland i marinaden sammen med sesamfrø. Tilsett biffkjøttet, vend det godt i marinaden og la det stå og godgjøre seg mens du forbereder de andre råvarene.

Champignon og paprika kuttes i staver i tilsvarende størrelse som biffstrimlene. Vårløk kuttes i tynne ringer.

Kok opp godt med vann til nudlene.

Stek biffkjøttet med marinaden i stekepanne på høy varme, til det er fint brunet. Ha det over i en skål så lenge. Kok ut stekepannen med vann, til mengden er halvert, og hell dette over kjøttet.

Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Stek først champignon i stekepannen med olje på høy varme, til den begynner å "falle" litt sammen (ca et minutts tid). Tilsett så paprika, og fortsett å steke til grønnsakene er fint brunet. Ha biffkjøttet i sammen med vårløken, og stek etpar minutter til slutt.

Hell av vannet fra de ferdigkokte nudlene, og bland inn litt sesamolje.

Server biffblandingen med nudlene. Vel bekomme!


2 kommentarer:

  1. Kjempegod rett! Hadde ikke østerssaus, men det funka flott uansett :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Monas Kjøkkenskriverier30. juni 2014 kl. 09:53

      Så bra, Simon :-)

      Slett