torsdag 2. februar 2012

Verdens enkleste fisk i form med pesto

Enklere enn dette kan det ikke gjøres... Er hverdagen hektisk, og du gjerne vil lage en rask men smakfull fiskemiddag, så kan du gjøre slik jeg har gjort her:

Noen gode fiskefileter, på med pesto, en runde i stekeovnen - ferdig! Fort gjort og veldig godt.

Denne gangen brukte jeg grønn pesto som jeg hadde for hånden, men det vil være vel så godt med rød pesto til fisk.



Du trenger følgende:

Litt olje (til den ildfaste formen)
Ca 200 gr fiskefilet pr pers (torsk, steinbit, breiflabb, lange, laks etc)
Pesto (grønn eller rød, hjemmelaget eller kjøpt)
Pinjekjerner (kan droppes, men smaker veldig godt!)

Forvarm stekeovnen til 200 grader.


Legg fiskefileter i en ildfast form med litt olje, smør på et passe lag pesto på hver filet, og dryss eventuelt pinjekjerner over.

Brokkoli er alltid godt til fisk...

Stekes i ovnen i ca 12-15 minutter, avhengig av tykkelsen, til fisken er gjennomstekt (bør ikke stekes for lenge, da kan fiskekjøttet bli tørt).

Serveres med grønnsaker og en god potetmos, for eksempel den smakfulle hvitløkspotetmosen som du finner i denne linken. Vil du ha kjappere tilbehør, lager du couscous eller nudler til.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar