søndag 22. januar 2012

Fløtesaus med sopp & persille

Denne sausen lagde jeg til søndagsmiddagen i dag - helstekt indrefilet. Den passer forøvrig godt til all slags biff av storfe.

Til vilt kan du gjerne bytte ut noe av persillen med finhakket rosmarin, og smak gjerne også til med litt tyttebærsyltetøy.

La sausen småkoke og godgjøre seg mens du tilbereder resten av middagen.Til fire personer trenger du:

300 gr sopp (champignon, steninsopp, aromasopp etc)
2 middels store sjalottløk
Godt med smør til steking
2-3 ss god balsamico
3 dl vann
2 dl kremfløte
God kjøttbuljong til 5 dl væske (jeg brukte kalvebuljong i pulverform)
Salt
Pepper
En god neve frisk persille (3-4 ss hakket)

Kutt soppen i terninger, store eller små alt etter hva du selv foretrekker, og finhakk sjalottløken. Stek først soppen i en romslig kasserolle på god varme i godt med smør til den brunes fint, rør jevnlig. Tilsett så sjalottløken og balsamico, og stek etpar minutter til.


Tilsett vann, kremfløte og kjøttbuljong, kok opp og smak til med salt og pepper, og evt litt ekstra balsamico. La sausen småkoke i 15-20 minutter mens den øvrige maten tilberedes, eller til ønsket tykkelse. 

Hvis sausen når ønsket tykkelse og du ennå ikke er ferdig med å tilberede resten av middagen, tar du den bare av varmen, og gir den et raskt oppkok når den øvrige maten er ferdig. Blir den for tykk kan du alltids spe med litt vann før du gir sausen et oppkok.

Frisk persille finhakkes, og tilsettes helt til slutt før servering så den holder seg frisk og god på smak. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar