tirsdag 17. januar 2012

Pastinakksuppe med persille

Pastinakk er en nydelig aromatisk rotgrønnsak som jeg digger å lage suppe av! For noen er kanskje smaken litt markant, så vil du ha en mildere variant kan du erstatte den ene pastinakken med 2 middels store poteter.

Denne suppa smaker også kjempegodt med sprøstekt bacon til, men klarer seg altså veldig fint på egen hånd med sin fyldige & gode smak.



Til to personer trenger du:

2 middels store pastinakker
1 løk
Olje til steking
6 dl melk
3 ss hvetemel (evt maisenna)
4 dl vann
2 terninger kyllingbuljong (grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe)
3-4 ss hakket frisk persille (evt 2-3 ts tørket)
Salt
Pepper
(God olivenolje ved servering)

Skrell og kutt pastinakkene og løken i mindre terninger, stek i en romslig kasserolle med litt olje på middels varme  under lokk i 5-6 minutter, rør av og til.

Rør ut hvetemel (evt maisenna) i den kalde melken til alt har løst seg opp, og tilsett i suppen sammen med vann og buljongterninger. La suppen koke opp, rør jevnlig, og la den småkoke i 4-5 minutter.

Ta kasserollen til side, og finjevn suppen med stavmikser. Tilsett finhakket persille, smak til med salt og pepper, og gi suppen et siste oppkok.

Sprinkle over ligg god extra virgin olivenolje ved servering, og ha gjerne godt brød til. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar