tirsdag 3. januar 2012

Fyldig gulrotsuppe med ingefær, koriander og sitronolje



Denne suppen med gulrot og frisk ingefær både smaker og gjør godt, og med sitronolje og et dryss finhakket koriander ved servering får du en herlig smaksopplevelse.

Sitronolje fås kjøpt hos mange matbutikker etter hvert, eksempelvis hos Meny og Ica.



Du trenger følgende til fire personer:

800 gr gulrøtter
1 stor løk
4 fedd hvitløk
3-4 ss finhakket frisk ingefær
Olje til steking
1 liter vann
2 terninger kyllingbuljong (grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe)
8 dl melk
3 ss maisenna
Salt
Pepper
En bunt frisk koriander, hakket
Sitronolje


Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skrell og grovhakk løk og hvitløk. Skrell og finhakk ingefær.

Ha grønnsakene i en romslig kasserolle sammen med en god slump olje, og stek på middels varme under lokk i ca 10 minutter. Rør av og til så det ikke svir seg fast.

Imens koker du opp vann og buljong i en annen kasserolle, løs opp buljongterningene i vannet.


Hell buljongvannet over grønnsakene, og mos suppen med stavmikser.

Løs opp maisenna i den kalde melken, tilsett denne i suppen, og kok opp under omrøring. La småkoke i ca et minutt under omrøring, og smak til med salt og pepper.

Server suppen med hakket koriander og sitronolje, og gjerne med godt brød til. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar