lørdag 7. januar 2012

Enkel couscous-salat med reker

Denne salaten er kjapp og grei å lage til en lunsj eller en lett middag. Reker smaker ekstra godt om vinteren/våren, på grunn av de gode næringsforholdene i det kalde, klare havet på denne årstiden. Så det er ingen vits i å vente med godsakene til sommeren!



Til to personer trenger du:

2 dl couscous
7-800 gr reker (med skall)
1 sitron
2 gode tomater (evt cherrytomater i tilsvarende mengde)
1 liten boks mais
Grønn salat (type & mengde etter smak)
Urtesalt
Extra virgin olivenolje

Couscous kokes etter anvisning på pakken.


Skrell rekene og ha dem i en salatbolle (ta gjerne vare på skallet, frys det evt ned, og lag verdens enkleste skalldyrkraft). Bland inn couscousen, og ha saften av sitronen over.

Tomater kuttes i terninger og tilsettes (evt deles cherrytomater i to), sammen med mais og grønn salat etter ønske.

Smak til med urtesalt og sprinkle over en god olivenolje. Server gjerne med godt brød til. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar