Idag fikk jeg en fiks idé om å lage en alternativ lasagne med kylling og spinat.
Som tenkt, så gjort - og godt ble det!
Du trenger følgende til 3-4 personer:
Kylling- & spinat-blanding:
400 gr kyllingfilet
5 fedd hvitløk
Olje til steking
250 gr spinat (jeg brukte frossen, helt greit til hverdags)
Salt
Pepper
Bechamel-saus:
70 gr smør
6 ss hvetemel
9 dl lettmelk
1/2-1 ts muskat eller allehånde
Evt persille/basilikum/timian
50 gr parmesan + til gratinering
Salt
Extra virgin olivenolje
6-7 lasagneplater (etter behov)
Kyllingfilet kuttes i passe terninger og hvitløk hakkes. Stekes sammen i litt olje til kyllingen er gjennomstekt. Tilsett spinat, og smak til med salt og pepper.
Forvarm stekeovnen til 225 grader.
Smelt smør i en kasserolle, tilsett hvetemel, og la det småkoke under omrøring et minutts tid. Tilsett lettmelk og allehånde, og eventuelt persille/basilikum/timian etter smak, og kok opp under omrøring, la småkoke et minutts tid under fortsatt omrøring.
Trekk kasserollen av platen, kutt parmesan i skiver og ha den i sausen, la den smelte og rør godt sammen. Smak til med salt.
Smør en ildfast form med extra virgin olivenolje. Ha i et lag med halvparten av kylling-/spinat-blandingen, deretter en tredjedel av sausen, og legg på et lag lasagneplater. Så har du i resten av kylling-/spinat-blandingen, deretter en tredjedel av sausen, og et lag lasagneplater. Dekk så lasagneplatene med den siste tredjedelen av sausen. Riv over en passe mengde parmesan (etter smak) til slutt.
Sett lasagnen i stekeovnen, og la den steke i 20-25 minutter til den er fint og godt gylden.
Serveres med tomatsalat og godt brød til. Vel bekomme!
Som tenkt, så gjort - og godt ble det!
Du trenger følgende til 3-4 personer:
Kylling- & spinat-blanding:
400 gr kyllingfilet
5 fedd hvitløk
Olje til steking
250 gr spinat (jeg brukte frossen, helt greit til hverdags)
Salt
Pepper
Bechamel-saus:
70 gr smør
6 ss hvetemel
9 dl lettmelk
1/2-1 ts muskat eller allehånde
Evt persille/basilikum/timian
50 gr parmesan + til gratinering
Salt
Extra virgin olivenolje
6-7 lasagneplater (etter behov)
Kyllingfilet kuttes i passe terninger og hvitløk hakkes. Stekes sammen i litt olje til kyllingen er gjennomstekt. Tilsett spinat, og smak til med salt og pepper.
Forvarm stekeovnen til 225 grader.
Smelt smør i en kasserolle, tilsett hvetemel, og la det småkoke under omrøring et minutts tid. Tilsett lettmelk og allehånde, og eventuelt persille/basilikum/timian etter smak, og kok opp under omrøring, la småkoke et minutts tid under fortsatt omrøring.
Trekk kasserollen av platen, kutt parmesan i skiver og ha den i sausen, la den smelte og rør godt sammen. Smak til med salt.
Smør en ildfast form med extra virgin olivenolje. Ha i et lag med halvparten av kylling-/spinat-blandingen, deretter en tredjedel av sausen, og legg på et lag lasagneplater. Så har du i resten av kylling-/spinat-blandingen, deretter en tredjedel av sausen, og et lag lasagneplater. Dekk så lasagneplatene med den siste tredjedelen av sausen. Riv over en passe mengde parmesan (etter smak) til slutt.
Sett lasagnen i stekeovnen, og la den steke i 20-25 minutter til den er fint og godt gylden.
Serveres med tomatsalat og godt brød til. Vel bekomme!
Den ser nydelig ut.
SvarSlettBare to ting:
Lasagne er flertall: lasagne verdi ;-)
Vi bruker ikke kylling til pasta eller pizza (hvem vet hvorfor?!?), men det betyr ikke at det går ikke.
Venusia
Så gøy med tilbakemelding fra en ekte italiener, Venusia :-) Jeg kan jo strengt tatt ikke italiensk, men er interessert i språk og rett skal være rett, så jeg har korrigert overskriften. Takk for det, da har jeg lært noe nytt!
SvarSlettNei, denne oppskriften var mitt eget påfunn, men har faktisk spist pasta med kylling flere ganger på italienske restauranter (her i Norge i alle fall). I Italia ble jeg fortalt en gang at de ikke brukte parmesan på pastaretter med sjømat heller - men vi fikk det siden vi var nordmenn, hehe ;-)