lørdag 17. desember 2011

Eplemarinert kveite med karamelliserte gulrøtter & valnøtter

Nå var det på tide med kveite på menyen igjen. Og med ønske om snadder tilbehør, lot jeg meg inspirere litt av julen som står for tur. Kveitebiffene ble marinert i eplejuice og extra virgin olivenolje, og gulrøtter og valnøtter ble glasert.

Husk å ta vare på marinaden; kveitebiffene skal få surre ferdig i den, og den blir også en fruktig sky.

Oppskriften under er til to personer.



Eplemarinert kveitebiff:
2 kveitebiffer (ca 300-350 gr hver)
1 dl eplejuice
1/2 dl extra virgin olivenolje
Salt
Pepper

Glaserte gulrøtter & valnøtter:
2 store gulrøtter
50-100 gr valnøtter
50 gr meierismør
1 ts persille
1 ss brunt rørsukker

Potetmos:
4-5 middels store poteter
2-3 ss smør
Melk til passe konsistens
Salt


Legg kveitebiffene i en romslig skål eller form, bland eplejuice og olivenolje, og hell blandingen over kveitebiffene. La marinere en halvtimes tid, snu kveitebiffene noen ganger.

Skrell potetene, kutt dem gjerne i mindre biter eller skiver så de blir raskere ferdig, og kok/damp dem til de er godt møre.


Gulrøttene kuttes i terninger, og valnøttene grovhakkes eller brytes i biter.

Stek kveitebiffene i stekepanne på middels god varme, ha på salt og pepper, og la dem brunes på ene siden før de snus, og saltes og pepres på andre siden. Hell marinaden over kveitebiffene og la det småsurre til de er gjennomstekte. Ikke la dem steke for lenge, da kan de bli tørre.

Når kveitebiffene har kommet i stekepannen, smeltes smør i en kasserolle på relativt god varme, og gulrøtter og valnøtter tilsettes. Strø over rørsukker og persille, rør jevnlig, og la steke i noen minutter til blandingen er godt glasert.

Når potetene er møre, moses de sammen med smør. Spe med melk til passe konsistens, og smak til med salt.

Server kveitebiff med glaserte gulrøtter & valnøtter og potetmos, og hell over marinaden som saus. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar