fredag 18. november 2011

Skikkelig god pizza med biffdeig og balsamicostekt rødløk & paprikaNår jeg lager pizza, blir det stort sett dobbelt opp. Det tar ikke mye mer tid å lage to stykk i stedet for én, og så er det så innmari godt å ha pizza til overs som kan varmes opp dagen etter. Eventuelt has den ene i fryseren, så har vi lettvint snaddermat til senere. Vil du kun lage én pizza, halverer du bare mengdene i oppskriften.

En god pizzabunn er selve nøkkelen til god pizza. Jeg har prøvd meg litt frem og tilbake når det gjelder pizzadeig, og er godt fornøyd med den oppskriften jeg har kommet frem til her. Jeg lager en litt løs deig, og bruker godt med extra virgin olivenolje, både i selve deigen og ved utbaking. Høy steketemperatur & steking nederst i ovnen gir en pizzabunn som er sprø utenpå og myk inni.

Pizzasaus er så kjapt og enkelt å lage at det ikke er grunn til å la det være...


Til to store pizzaer trenger du:

700 gr hvetemel
4 ts tørrgjær
3 ts salt
5-6 dl kaldt vann
4 ss extra virgin olivenolje + til utbaking

1 boks tomater (helst finhakkede)
4 ss tomatpuré
1-2 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket timian
2 ss extra virgin olivenolje
4 ss finhakkede soltørkede tomater
1 ts sukker
Salt
Pepper

Olje til steking
En stor rødløk
En stor paprika
1 hel kinesisk hvitløk (evt 4 fedd)
3-4 ss balsamicoeddik
Ca 5-600 gr biffdeig
Salt
Pepper
2-300 gr revet ost etter ønske
Extra virgin olivenolje
Et godt dryss oregano til slutt


Bland hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle. Vannet varmes til 40-45 grader, og bland dette inn i det tørre sammen med olivenolje. Elt godt, dekk bakebollen med plastfolie og sett til heving ca en time, til deigen har hevet til (minst) dobbel størrelse.

Mens deigen hever, forbereder du pizzasausen og fyllet.


Bland sammen hermetiske tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, timian, extra virgin olivenolje, soltørkede tomater og sukker. Hvis du bruker hele hermetiske tomater kan du mose pizzasausen med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Kok opp, og la småkoke mens du tilbereder fyllet.Kutt rødløk og paprika i passe strimler, og hakk hvitløk. Stek på god varme med litt olje 2-3 minutter. Tilsett balsamicoeddik og stek videre etpar minutter til. Sett til side.

Stek biffdeigen med litt olje på middels god varme til den er gjennomstekt/lett brunet, krydre med litt salt og pepper. Sett til side.

Forvarm stekeovnen til 300 grader (på vanlig over-/undervarme).

Tilbered én pizza om gangen. Dekk en stekeplate med bakepapir, og ha halvparten av pizzadeigen oppå. Hell godt med olivenolje i hendene (en håndfull) og trykk ut deigen i et jevnt og tynt lag slik at den dekker mest mulig av stekeplaten.

Fordel halvparten av pizzasausen utover pizzadeigen, stekt biffdeig oppå sausen, og deretter den balsamicostekte rødløk-/paprikablandingen oppå der. Fordel en passe mengde revet ost oppå fyllet, sprinkle over extra virgin olivenolje, og dryss godt på med oregano til slutt.

Stekes nederst i stekeovnen i ca 12-15 minutter, til den er passe stekt og kantene er fint og godt gyldne.

Mens den første pizzaen steker, forbereder du den andre pizzaen etter samme "oppskrift".

Jeg sverger til en god ketchup på denne pizzaen - prøv gjerne denne hjemmelagde ketchupen (lages gjerne på forhånd). Server med god drikke i glasset. Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar