søndag 28. august 2011

Stekt andebryst med glaserte gulrøtter og hvitløkspotetmos

Høsten står for døren - på tide med andebryst på menyen igjen!

I dag valgte jeg å lage tilbehør som er enkelt å tilberede, men desto mer smakfullt. Potetmosen fikk et solid innslag av hvitløk, det ble en fulltreffer. Gulrøttene ble glasert i meierismør og brunt rørsukker.

Forøvrig er den viktigste oppgaven å tilberede andebrystet slik at det blir lett rosa inni, det skal ikke være helt gjennomstekt... Så bruk steketermometer!Til fire personer trenger du:
6-8 poteter (8-900 gr)
4 hele kinesiske hvitløk (ca 16 fedd)
2 ss meierismør
Melk til å spe mosen med (evt sammen med dampkraft fra potetene/hvitløken)
Salt
(Pepper)

4 andebryst
Olje til steking
Salt
Pepper

4 gulrøtter
2-3 ss meierismør
2 ss brunt sukker

Lag hvitløkspotetmosen først, siden den tar lengst tid. Potetene skrelles og kuttes i passe biter, hvitløkene skrelles og deles i fire. Dampes i damprist i en kjele til potetene og hvitløken er godt møre. Moses godt sammen med meierismør, og spes med melk og evt dampvann til ønsket konsistens. Smakes til med salt og eventuelt pepper. Dekk til med lokk så lenge.

Sett på stekeovnen på 180 grader.

Snitt svoren på andebrystene i ruter (skjær helt gjennom svoren inn til kjøttet), ha på salt og pepper. Ha olje i en stekepanne på relativt sterk varme. Legg andebrystene i stekepannen med svorsiden ned, og stek i ca 5 minutter til svoren blir fint brun og sprø. Legg andebrystene over i ildfast form med svorsiden opp, sett steketermometer inn i midten av den tykkeste delen, og sett formen i ovnen. Når termometeret viser ca 62 grader, tas andebrystene ut av ovnen for å hvile i 10 minutter.

Mens andebrystene står i stekeovnen, skreller du gulrøttene og kutter dem i ca 1/2 tykke staver (4-5 cm lange). Smelt meierismør i stekepanne på god varme, ha i gulrøttene og dryss brunt rørsukker over. La steke til gulrøttene brunes og får fin farge, rør av og til. Hold dem varme til kjøttet er klart for servering.

Gi hvitløkspotetmosen en kjapp oppvarming på middels varme, rør godt.

Server de stekte andebrystene med glaserte gulrøtter og hvitløkspotetmos til. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar