tirsdag 2. august 2016

Krydret risRis kan serveres til veldig variert mat, men noen ganger kan det være greit å variere selve risen også. For litt siden skrev jeg om kokosris. I dag har turen kommet til krydret ris.

Krydret ris er brukt mange steder i verden - India, Sørøst-Asia, Sør-Amerika, Afrika… Krydret ris kan lages på ulike måter, med og uten grønnsaker og andre tilsetninger, men felles er bruk av ulike krydderier som smaksetter risen. Alt etter hva som tilsettes, og hva man ønsker, kan risen være enten tilbehør eller en rett i seg selv.

Her har jeg laget en ganske lettvinn variant, med smakfulle krydder som kan passe godt både til meksikanske og indiske retter. Prøv den gjerne til grillmat også.

Ikke bare smaker disse krydderne godt, de inneholder også mye som er bra for oss - vitaminer, mineraler, antioksidanter, essensielle fettsyrer, fiber… Alle har de sine velgjørende stoffer og egenskaper. Så det er gode grunner til å bruke mer krydderier i maten vår!


Du trenger følgende til fire personer:

4 dl hvit ris
6,5 dl kaldt vann
1 ss kokosolje
1 terning kyllingbuljong (helst økologisk)
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
1 ts malt fennikel
1/2 ts spisskummen
1/2 ts ekte kanel
(1/4-1/2 ts salt)

Mål opp alle ingrediensene, og ha dem i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp under tidvis/jevnlig omrøring. Når vannet begynner å koke, legger du på lokk, og justerer varmen ned.

La risen småkoke under lokk i 15-20 minutter, juster varmen videre etter behov.

Trekk så kasserollen til side, og la risen godgjøre seg (fortsatt under lokk) i 5-10 minutter.

Risen "fluffes" med gaffel før servering.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar