Jeg fikk inspirasjon til denne suppa da jeg smakte en spicy agurksuppe for litt siden. Jeg tenkte den ville være vel så god med squash - så da var det bare å test-kokkelere hjemme da...
Resultatet ble bra, og endatil ettåringen i huset spiste med god appetitt!
Resultatet ble bra, og endatil ettåringen i huset spiste med god appetitt!
Til to personer trenger du følgende:
1 squash (grønn eller gul)
2 ss meierismør
1 løk
1/2 rød chili
5 dl vann
2 ss maisenna
1 terning kyllingbuljong (grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe)
2 dl matfløte
1/2 dl extra virgin olivenolje
Salt
Pepper
Kutt squashen i passe store terninger, og stek den med meierismør i en romslig kasserolle på god varme i noen minutter til den brunes godt, men pass på at den ikke blir svidd.
Hakk løken. Rens chili for frø og finhakk. Reduser varmen til middels, tilsett løk og chili, og la småsteke videre noen minutter, til løken er blank.
Rør ut maisenna i kaldt vann, og tilsett sammen med kyllingbuljong og fløte. La småkoke 3-4 minutter.
Finmos suppen med stavmikser eller i blender, tilsett olivenolje, og smak til med salt og pepper før suppen gis et siste oppkok et minutts tid.
Server med godt brød til - vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar