Ovnsbakt Salma-laks er perfekt når kjernetemperaturen er ca 47-48 grader, synes jeg. Da er den saftig og smakfull, og litt "rosa". Mangosalsa og avocadokrem er nydelig tilbehør til den fløyelsmyke laksen.
Denne retten er både rask og enkel å lage. Om ønskelig kan mangosalsaen lages noen timer i forveien, så smakene får godgjort seg skikkelig sammen. Avocadokremen er aller best nylaget, men siden den inneholder lime så vil den tåle å stå en time eller to i kjøleskapet.
Oppskriftene under er beregnet til fire personer.
1 moden mango
1 vårløk
1/2 rød chili
En god neve frisk koriander
Saften av 1/2 lime
2 ss extra virgin olivenolje
Mango kuttes i terninger. Vårløk finkuttes. Chili renses for frø og finkuttes. Koriander hakkes. Bland alle ingrediensene sammen med limesaft og olivenolje. Sett til side så lenge.
Avocadokrem:
1 godt moden avocado
2 ss rømme
Saften av 1/2 lime
1 krm salt
Fjern avocadosteinen og ta ut "kjøttet", ha det i food processor eller stavmikser sammen med rømme, limesaft og salt, og kjør til en jevn krem. Sett til side så lenge.
Ovnsbakt Salma-laks:
600 gr Salma-laks (romtemperert)
2 ss olivenolje
1 ss sesamolje
Fingersalt
Forvarm stekeovnen til 150 grader. Del Salma-laksen i passe porsjonsstykker, og legg dem i en ildfast form. Bland sammen olivenolje og sesamolje, og pensle laksefiletene på alle sider. Dryss på fingersalt. Bruk steketermometer, og stek laksen til kjernetemperaturen er 47 grader (ca 6-8 minutter).
Server Salma-laksen med avocadokrem og mangosalsa. Nudler eller pasta passer godt til.
Vel bekomme!
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar