søndag 24. juli 2011

Ovnsbakt Salma-laks med avokadokrem & mangosalsa

Ovnsbakt Salma-laks er perfekt når kjernetemperaturen er ca 47-48 grader, synes jeg. Da er den saftig og smakfull, og litt "rosa". Mangosalsa og avocadokrem er nydelig tilbehør til den fløyelsmyke laksen.

Denne retten er både rask og enkel å lage. Om ønskelig kan mangosalsaen lages noen timer i forveien, så smakene får godgjort seg skikkelig sammen. Avocadokremen er aller best nylaget, men siden den inneholder lime så vil den tåle å stå en time eller to i kjøleskapet.

Oppskriftene under er beregnet til fire personer.


Mangosalsa:
1 moden mango
1 vårløk
1/2 rød chili
En god neve frisk koriander
Saften av 1/2 lime
2 ss extra virgin olivenolje

Mango kuttes i terninger. Vårløk finkuttes. Chili renses for frø og finkuttes. Koriander hakkes. Bland alle ingrediensene sammen med limesaft og olivenolje. Sett til side så lenge.

Avocadokrem:
1 godt moden avocado
2 ss rømme
Saften av 1/2 lime
1 krm salt

Fjern avocadosteinen og ta ut "kjøttet", ha det i food processor eller stavmikser sammen med rømme, limesaft og salt, og kjør til en jevn krem. Sett til side så lenge.

Ovnsbakt Salma-laks:
600 gr Salma-laks (romtemperert)
2 ss olivenolje
1 ss sesamolje
Fingersalt

Forvarm stekeovnen til 150 grader. Del Salma-laksen i passe porsjonsstykker, og legg dem i en ildfast form. Bland sammen olivenolje og sesamolje, og pensle laksefiletene på alle sider. Dryss på fingersalt. Bruk steketermometer, og stek laksen til kjernetemperaturen er 47 grader (ca 6-8 minutter).

Server Salma-laksen med avocadokrem og mangosalsa. Nudler eller pasta passer godt til.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar